Головна » 2019 » Січень » 15 » Важлива інформація
12:54
Важлива інформація

 

                                                              Дорогі друзі,односельчани та вихідці з села!

  Як людина яка слідкує за новинами в своєму рідному селі, я постійно стараюсь бути в курсі всіх подій що там відбуваються та інформувати зацікавлених у цьому людей. Почувши нещодавні вісті щодо ситуації яка складається з ТОВ «Агрофірма ім В. Д. Слободяна» не можу мовчки сидіти та миритися з тим що відбувається. Історія цього підприємства (в минулому колгосп ім. Ватутіна) сягає сивих давен та має багату історію, про що я неодноразово згадував на цьому ресурсі. Зараз же все що було нажито та ще не розкрадено за ці роки хочуть забрати, розвалити та «прихватизувати».

   Починається все з розпилу наче б то списаної техніки, та що стояла роками і нікому не заважала, а перед новим 2019 роком почала комусь «муляти». З розповідей односельчан на металобрухт відправляються старі комбайни, трактори, сівалки та інша сільськогосподарська техніка. З достовірних та недостовірних джерел стало відомо кому ж так заважає наша агрофірма та хто кинув оком на іванковецькі поля та землі. Ім’я цієї людини нам всі добре відоме це колишній член Партії регіонів, народний депутат VII скликання і VIII скликання, один з нардепів, які голосували за Закони про диктатуру у січні 2014-го, - Олександр Володимирович Герега.

  Сім'я Герег більш відома широкому загалу завдяки мережі будівельно-господарських гіпермаркетів "Епіцентр К" та магазинів "Нова лінія". Мегауспішний бізнес, який зростає шаленими темпами і дозволяє його власникам так само швидко просуватися в рейтингах найзаможніших українців . Мережа налічує понад 60 об'єктів, послугами яких лише за один день можуть скористатися сотні тисяч українців. І як часто буває в Україні, в таких успішних історіях ніколи не обходиться без політичного шлейфу. На політичному олімпі все непогано склалася у обох представників заможного сімейства. Наразі Олександр є позафракційним депутатом парламенту.

  На "епіцентрах" Гереги не збираються зупинятися. Останні три роки так само швидко почав зростати їхній аграрний бізнес. Сім'я почала будувати свою аграрну імперію в 2015 році. За останні три роки їм вдалося сконцентрувати більше 100 тис. га в п’яти регіонах України.

  Першим значним активом була "Вінницька агропромислова група" Володимира Барцьося. Потім бізнесмени купили 10 агропідприємств у міжнародного трейдера Glencore, випередивши в цій угоді "Кернел" Андрія Веревського.

  Після цього придбали "Оболонь-Агро" у Олександра Слободяна. На цьому "Епіцентр" зупинятися не збирається і шукає нові напрями для інвестицій. Попередні агроактиви коштували Герегам $150 млн.

  Конкуренти в регіонах кажуть, що власники "Епіцентру" не жаліють гроші на пайщиків і конкурувати з ними по вартості оренди важко. Найбільший агрокластер, що не дивно, знаходиться у виборчому окрузі Олександра Гереги. Ймовірно, пайщики і сільське населення може стати новою виборчою платформою для бізнесмена.

  Ознайомившись з цією інформацією ми всі розуміємо яка доля може спіткати наше іванковецьке господарство. Таким бізнесменам як Герега колгоспи та агрофірми не цікаві, йому цікава тільки наша земля, земельні паї наших дідів та прадідів. Попри все це треба усвідомити, що робота яку пропонує зараз ТОВ «Агрофірма ім В. Д. Слободяна» селянам є чи не останньою змогою заробити собі на шматок хліба та хоч якось зводити кінці з кінцями в нашій державі.

  Тому прошу всіх небайдужих поширити цю статтю та надати їй більшого розголошення, можливо разом ми зможемо все це зупинити.

 

Переглядів: 1128 | Додав: beethebest | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar